تاریخ : يکشنبه 22 شهريور 1405
کد 7317

نائب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز؛

نقش راهبردی آذربایجان‌شرقی در توسعه صادرات و واردات کشور

جمشید برزگر، نائب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز در نشست مشترک فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی، با فرود عسگری، رئیس‌کل گمرک ایران، که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، با اشاره به اهمیت موقعیت آذربایجان‌شرقی در حوزه تجارت خارجی، افزود: آذربایجان‌شرقی در منطقه شمال‌غرب کشور و در یک موقعیت مهم تجاری قرار دارد و بخش قابل توجهی از صادرات و واردات کشور از این منطقه انجام می‌شود؛ بنابراین باید برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که بتوانیم در راستای حل مشکلات اساسی کشور گام برداریم.
وی ادامه داد: تحقق این هدف نیازمند یک حرکت جهادی است که اقدامات و پیگیری‌های انجام‌شده در این زمینه قابل تقدیر است.

برزگر با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته برای رفع مشکلات منطقه‌ای، گفت: با همکاری مسئولان استانی و شورای تأمین استان و همچنین با دستوراتی که در این زمینه صادر شد، بخش عمده‌ای از مشکلات منطقه‌ای تا حدود زیادی برطرف شده است.

نایب‌رئیس اتاق با بیان اینکه  علیرغم اقدامات انجام‌شده، همچنان مشکلات عدیده‌ای در حوزه صادرات و واردات وجود دارد، تاکید کرد: انتظار داریم مسئولان مربوطه در این جلسه متعهد شوند مسائل و مشکلات مطرح‌شده را پیگیری و برطرف کنند.
برزگر با بیان این مطلب، خواستار تمدید شرایط اضطرار پس از اتمام مهلت مقرر شده که تا پایان شهریور ماه است، شد.

وی با اشاره به ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف، افزود: حل مشکلات موجود در حوزه تجارت و مرزها نیازمند هماهنگی ویژه میان دستگاه‌هاست. نمایندگان وزارت امور خارجه، گمرک، صنعت، راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌های مرتبط باید در کنار یکدیگر برای رفع این مشکلات اقدام کنند.

برزگر ادامه داد: نمی‌توان انتظار داشت گمرک به‌تنهایی مشکلات را حل کند یا وزارتخانه‌های تخصصی هرکدام به‌صورت جداگانه اقدام کنند. مسائل مرزی و مشکلات حمل‌ونقل، به‌ویژه مشکلات کامیون‌داران، نیازمند یک هماهنگی جدی و بین‌دستگاهی است.

وی با بیان اینکه وزارت امور خارجه باید در حل مشکلات مرزی و توسعه دیپلماسی اقتصادی نقش مؤثرتری ایفا کند، گفت: شما به عنوان نماینده دولت در این حوزه تنها نمی‌توانید مشکلات را حل کنید و برای این موضوع باید مجموعه دستگاه‌های مرتبط در کنار یکدیگر قرار گیرند. اتاق بازرگانی نیز آمادگی دارد در این مسیر همکاری و همراهی کند.

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به مشکلات موجود در روابط تجاری و حمل‌ونقل با ترکیه، بیان کرد: پس از ۴۷ سال همچنان با مشکلاتی در این حوزه مواجه هستیم و باید علت‌های این وضعیت شناسایی و برای آن راه‌حل واقعی پیدا شود. در شرایطی که با تهدیدهای مختلف مواجه هستیم، باید مسیرهای جایگزین و راهکارهای عملی برای توسعه تجارت و ارتباطات اقتصادی ایجاد کنیم.

برزگر همچنین بر اهمیت توسعه زیرساخت‌های ریلی تأکید کرد و گفت: موضوع اتصال ریلی تبریز و آذرشهر و همچنین توسعه خطوط ریلی و اتصال آن‌ها به مسیرهای برون‌مرزی از جمله مسائلی است که باید با جدیت پیگیری شود. 
وی با اشاره به مشکلات حوزه استاندارد نیز اظهار کرد: برخی مسائل مربوط به استاندارد سال‌هاست صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرده است و باید برای حل پایدار این مشکلات تصمیم‌گیری شود تا فعالان اقتصادی و صادرکنندگان هر بار برای یک موضوع مشابه با مانع جدیدی مواجه نشوند.