تاریخ : سه شنبه 5 دي 1402
کد 4470

در مراسم معارفه مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مطرح شد؛

لزوم تخصیص ارزش افزوده هر شهرک صنعتی جهت نوسازی زیرساخت‌های شهرک

رضا جعفری؛ دبیر هیئت رئیسه اتاق تبریز در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی به بیان دغدغه‌های بخش خصوصی در حوزه شهرک‌های صنعتی استان پرداخت و خواستار تخصیص سهم 1 درصد ارزش افزوده پرداختی شهرک‌های صنعتی به بازسازی و نوسازی زیرساخت‌ها شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با حضور جمعی از مسئولین استانی در محل شهرک خودروی استان برگزار و طی آن سهراب فیض‌زاده؛ به‌عنوان مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی منصوب شد.
رضا جعفری با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی، یکی از استان‌های صنعتی کشور به شمار می‌رود، افزود: استان ما دارای شهرک‌های صنعتی متعددی است، با این حال برخی از آن‌ها از جمله شهرک صنعتی سلیمی و چند شهرک دیگر فرسوده شده‌اند، بنابراین نوسازی این بخش ضرورت دارد.
جعفری تخصیص 1 درصد از ارزش افزوده پرداختی هر شهرک صنعتی جهت بازسازی و نوسازی زیرساخت‌های همان شهرک را درخواست جدیدی بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: این مبالغ باید صرف ایجاد یا بهبود زیرساخت‌های شهرک‌ها از جمله در زمینه آسفالت، آب، برق، فاضلاب و... شوند، نه در بخش‌های دیگر شهرستان مربوطه.
دبیر هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز در ادامه بر لزوم مشارکت و نقش‌آفرینی تمامی شرکت‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی تأکید کرد و ادامه داد: در شهرک‌های صنعتی، صنایع کوچک زیادی مستقر هستند که در صنایع بزرگ و قوی فعالیت دارند، بنابراین اساسنامه شهرک‌های صنعتی باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که تمامی شرکت‌ها بتوانند نظرات خود را مطرح کنند.
وی ضمن انتقاد از قوانین سختگیرانه و اخذ جریمه‌های سنگین بابت تأخیر در پرداخت اقساط بدهی در شهرک‌های صنعتی گفت: اخذ جریمه از بابت تأخیر در پرداخت بدهی‌ها حق مسلم شرکت شهرک‌های صنعتی است، اما باید میزان آن تعدیل شده و متناسب با نرخ بانکی اخذ شود، نه نرخ تورم.
جعفری با اشاره به اینکه هر شرکت موظف است، بخشی از زمین خود را برای عبور راحت‌تر خودروی آتش‌نشانی اختصاص دهد، افزود: اکنون زمان این کار سپری شده است و به‌جای تخصیص زمین، بهتر است، شرکت شهرک‌های صنعتی، تولیدکنندگان را موظف کند که بهترین تکنولوژی‌های ضد حریق را در مجموعه خود به کار بگیرند.
وی ضمن تأکید بر لزوم رعایت مسائل زیست‌محیطی در شهرک‌های صنعتی گفت: متأسفانه سازمان محیط زیست در کشور ما مکان‌محور است، نه خروجی محور. در حال حاضر در قلب اروپا واحدهای صنعتی بزرگی فعالیت دارند و هیچ مشکلی نیز پیش نیامده است، اما در ایران به‌جای تمرکز بر خروجی پساب، فاضلاب‌ها و آلاینده‌های هوا، تنها به مکان استقرار واحدهای تولیدی توجه دارند.
جعفری در ادامه خواستار انتخاب داور مرزی‌الطرفین از خود استان‌ها شد و افزود: داورها باید شناخت کافی از شرایط و محیط داشته باشند و انتصاب داورها از سایر استان‌ها به‌هیچ‌وجه درست نیست.
وی با اشاره به اینکه قبلاً پرونده‌های شهرک صنعتی در خود مجموعه بررسی می‌شد، افزود: واگذاری پرونده‌ها به نظام مهندسی که آشنایی چندانی با مباحث تخصصی حوزه صنعت ندارد، علاوه بر صرف وقت و هزینه اضافی، موجب اتلاف منابع نیز می‌شود.
 
فرایند واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی کاهش یابد
مهدی امینی؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق تبریز و رئیس خانه صمت استان آذربایجان‌شرقی نیز در این نشست با تأکید بر اینکه شرکت شهرک‌های صنعتی، رکن مهمی برای واحدهای صنعتی محسوب می‌شود، از حمایت‌های این مجموعه از صنایع استان قدردانی کرد.
وی با تأکید بر اینکه باید اختیارات مدیران استانی شرکت شهرک‌های صنعتی افزایش یابد، گفت: بهتر است مسئولان کشوری قبل از اینکه قوانین را به دست مدیران استانی بدهند، اول آن‌را مطالعه کنند.
امینی با اشاره به طولانی بودن فرایند واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی استان، خواستار اتخاذ تدابیری برای کاهش این پروسه شد.
 
کار اقتصادی در آذربایجان‌شرقی هم شیرین است و هم تلخ
محمد کلامی؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان‌شرقی گفت: کار اقتصادی در آذربایجان‌شرقی هم شیرین است و هم تلخ. شیرین به این دلیل که ۹۶ درصد اقتصاد استان دست بخش خصوصی است و تلخ از این جهت که بیشتر شرکت‌های استان در مقیاس کوچک هستند.
وی با بیان اینکه وجود شرکت‌های متعدد کار تیم اقتصادی استان را سخت‌ کرده است، افزود: استان مصداق بارز مردمی‌سازی اقتصادی است.
کلامی با تأکید بر اینکه آذربایجان‌شرقی، شاخص‌ترین و بزرگترین شهرک‌های صنعتی کشور را دارا است، تصریح کرد: در حال حاضر برای تمامی شهرک‌های صنعتی در استان، برنامه توسعه در نظر گرفته شده است.
سید مرتضی نیرومند؛ مدیرعامل سابق شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی در این نشست گفت: کار و فعالیت در این مجموعه بسیار سخت است، چرا که این‌ نهاد، کار چندین اداره را انجام می‌دهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر دو هزار و‌۳۰۰ زمین صنعتی در استان وجود دارد، گفت: اعتبارات دولتی استان ما کم است و هر آنچه اکنون داریم، از پول صنعتگران استان است، بنابراین باید همه ما تلاش خود را برای توسعه بخش خصوصی انجام دهیم
 
گفتنی است در این مراسم از زحمات سید مرتضی نیرومند؛ مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی استان و سجاد مطلبی؛ سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی استان تجلیل شد.