هیات رئیسه اتاق تبریز در آستانه روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی با روسای تشکلهای اتاق نشست مشترک برگزار کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، مسعود بنابیان؛ نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به اینکه از طریق تشکلها وارد اتاق بازرگانی شده است، گفت: ما برای نخستین بار در استان تشکل چرم را تشکیل دادیم و از نزدیک با مسائل و دغدغههای این بخش آشنا هستیم.
تشکلها بهترین حلقه ارتباطی اتاق بازرگانی با صاحبان کار
بنابیان گفت: مشکل اصلی ما این است که وظایف تشکلها را با اتحادیههای صنفی در یک رده قرار میدهیم، در حالی که تفاوت اساسی بین این دو، هم از نظر حوزه اختیارات و هم اجرایی وجود دارد.
وی گفت: متاسفانه اعضای تشکلها توقعاتی دارند که خارج از توان و اختیارات تشکل است.
وی با اشاره به اهتمام اتاق تبریز در احداث ساختمان جدید، از آمادگی برای اجاره ساختمانی جهت استقرار ۹ تشکل اتاق خبر داد.
بنابیان ضمن تاکید بر اهمیت و جایگاه تشکلها گفت: سمت و سوی اتاق به سمت تشکلگرایی میرود و باید گفت تشکلها بهترین حلقه ارتباطی اتاق بازرگانی با صاحبان کار است.
اتاق به عنوان مادر تشکلها محسوب میشود
جمشید برزگر؛ نائب رئیس اتاق تبریز گفت: اتاق به عنوان مادر تشکلها محسوب میشود.
وی از تشکلها خواست تا مطالبهگر باشند و مسائل و درخواستهای خود را به صورت کارشناسی شده در اتاق تبریز مطرح کنند.
برزگر ادامه داد: هر اندازه که تشکلها قدرتمند شوند، جامعه و بخش خصوصی ما در تمامی حوزهها رشد میکند.
ضرورت همدلی بین تشکلها
رضا جعفری؛ دبیر هیات رئیسه اتاق تبریز گفت: در حال حاضر در بحرانیترین اوضاع اقتصادی قرار داریم و در این شرایط قطعا نقش اتحاد و همدلی بین تشکلها دوچندان حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه درِ اتاق بازرگانی تبریز به روی همه باز است، بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و مرکز پژوهشهای اتاق تبریز تاکید کرد.
وی گفت: متاسفانه فعالان اقتصادی استان علیرغم اینکه فعالیتهای گستردهای انجام میدهند، در زمینه مستندسازی ضعیف هستند و باید همگی در کنار هم این بخش را تقویت کنیم.
قاسم قویدل؛ خزانهدار اتاق تبریز نیز با اشاره به مشکلات تشکلها، بر ضرورت برگزاری جلسات منظم به صورت مجزا با تشکلها تاکید کرد.
تشکلهای برتر اتاق تبریز معرفی شدند
جعفر محرمپور؛ دبیر اتاق تبریز در این نشست با اشاره به انجام نخستین رتبهبندی تشکلهای استانی توسط واحد رتبهبندی معاونت تشکل های اتاق ایران، به تشریح جزئیات و نحوه طرح رتبهبندی تشکلهای اتاق تبریز پرداخت.
وی گفت: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته، انجمن صنایع غذایی استان در این رتبهبندی موفق به کسب رتبه نخست، انجمن آزمایشگاههای همکار آزمون و واسنجی استان رتبه دوم و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم استان رتبه سوم را بین تشکلهای استان به خود اختصاص دادند.
دبیر اتاق تبریز با اشاره به اینکه اتاق شفاف بدون فعالیت شفاف تشکلها ممکن نیست، در تشریح معیارهای ارزیابی گفت: حکمرانی، عضویت، جلب مشارکت فعالان بخش یا صنعت مربوطه، ارائه خدمات، تنظیمگری و تاثیرگذاری بر سیاستها از جمله فاکتورهای در نظر گرفته شده برای سنجش میزان و کیفیت فعالیت تشکلها بود.
محرمپور با اشاره به اهمیت کیفیت حکمرانی و شیوه اداره تشکلهای اقتصادی گفت: میزان موفقیت تشکلهای اقتصادی در تحقق ماموریتها و عملکرد اثربخش، به طور مستقیم به شیوه اداره آن وابسته است.
دبیر اتاق بازرگانی تبریز یکی دیگر از عوامل موثر در کیفیت مدیریت را ارتباط با اعضا و پیگیری امور عضویت دانست و افزود: میزان برقراری ارتباط مستمر و موثر با اعضای فعلی، سایر بنگاههای اقتصادی غیر عضو که طبق اساسنامه، شرایط عضویت در تشکل را دارند و شناسایی و ترغیب به عضویت از ملاکهای مهم در فعالیت تشکلها به شمار میرود.
محرمپور همچنین بر ضرورت رعایت اصل تاثیرگذاری بر سیاستها تاکید کرد و ادامه داد: توانایی تشکل در تاثیرگذاری بر سیاستها بهمنظور تامین منافع اعضا، یکی از مهمترین مولفههای ارزشیابی عملکرد تشکلهای اقتصادی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه برخی از تشکلها در راستای بهبود محیط کسب و کار اعضا، وظایفی را از جانب دولت به عهده میگیرند تا به نوعی متولی امور مربوط به تنظیمگری در امور مربوط به حوزه خود باشند، افزود: تضمین رعایت استانداردهای تعیین شده، برگزاری آزمونها و صدور مجوزهای قانونی، ارزیابی و تشخیص صلاحیت بنگاهها و ... نمونههایی از وظایف قابل تفویض به تشکلها هستند.
در پایان این مراسم هیئت رئیسه اتاق تبریز طی اهدای لوحی از روسای انجمن صنایع غذایی استان، انجمن آزمایشگاههای همکار آزمون و واسنجی استان و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم استان قدردانی کردند.