تاریخ : جمعه 23 خرداد 1399
کد 1012

رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد

پیگیری مطالبات بانک‌ها نباید به تعطیلی واحدهای تولیدی منجر شود

عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی با انتشار یادداشتی در فضای مجازی، اقدامات و برنامه‌های این بانک برای حمایت از بنگاه‌های تولیدی و تحقق رونق و جهش تولید، اعلام کرد: گرچه پیگیری مطالبات بانک‌ها امری ضروری است؛ اما اولاً محاسبه مطالبات باید بر مبنای ضوابط بانک مرکزی باشد و دوما این کار به‌هیچ‌وجه نباید به تعطیلی حتی یک واحد تولیدی منجر شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی ضمن تشریح اقدامات این بانک در جهت حمایت از بنگاه‌های تولیدی و تحقق شعار رونق و جهش تولید، گفت: اصل پیگیری به‌موقع مطالبات بانک‌ها امری ضروری است؛ اما این امر به‌هیچ‌وجه نباید منجر به تعطیلی حتی یک واحد تولیدی شود.

عبدالناصر همتی در پستی اینستاگرامی درباره مطالبات بانک‌ها، نوشت: نظر ریاست محترم قوه قضاییه درباره نحوه وصول مطالبات بانک‌ها مورد تأکید و حمایت بانک مرکزی است. اصل پیگیری به‌موقع مطالبات بانک‌ها امر ضروری است اما این امر به‌هیچ‌وجه نباید منجر به تعطیلی حتی یک واحد تولیدی شود. محاسبه بدهی آنها نیز باید بر مبنای ضوابط اعلام شده از سوی بانک مرکزی باشد.

او ادامه داد: بانک‌ها به‌موجب قوانین و مقررات موظف هستند که محل اجرای طرح را وثیقه بگیرند و به‌عنوان وکیل سپرده‌گذاران در جهت صرفه و صلاح موکلان خود و استیفای مطالبات ناگزیر از اقدامات قانونی هستند ولی، این نکته نیز مهم است که باید حداکثر همراهی با تولیدکنندگان داشته و از هرگونه اقداماتی که منجر به تعطیلی واحد تولیدی می‌شود، جداً پرهیز کنند.

در ادامه همتی اعلام کرد: بانک مرکزی بیشترین تأکید و اقدامات را در حمایت از بنگاه‌های تولیدی و در جهت تحقق شعار رونق و جهش تولید انجام داده و تلاش کرده است که با آسیب‌شناسی دقیق موضوع بعضی از مقررات را که در این رابطه اثرگذاری داشته‌اند، تدوین یا اصلاح کند.

او افزود: ازجمله آنها، اصلاح مقررات نحوه امهال مطالبات غیر جاری بر مبنای مصوبه شورای فقهی بانک مرکزی برای اجتناب از اخذ سود مرکب، تسهیل تسویه بدهی بدهکاران (طرح مصوب مجلس و مجمع تشخیص)، و آخرین تصمیم که مساعدت در امهال واحدهای تولیدی با دریافت صرفاً ۷.۵ درصد طلب و امهال ۵ ساله آن بود که به تصویب شورای پول و اعتبار رسید و از بانک‌ها می‌خواهم دستورالعمل‌ها را به جد اجرا کنند.

رئیس‌کل بانک مرکزی در پایان یادداشت خود یادآور شد: حمایت از تولید مستلزم داشتن بانک‌های سالم، باثبات، مستحکم است و تسهیلات اعطایی به بانک‌ها متعلق به سپرده‌گذاران است، بنابراین برگشت به‌موقع این منابع بانک‌ها را در تأمین مالی تولید یاری می‌کند.